diumenge, 7 d’octubre de 2012

Promise
Editorial: La Galera, 2012. Col·lecció Lluna Roja.

Disculpeu perquè feia molt de temps que tenia pendent la ressenya d'un llibre que m'ha semblat molt bonic: Promise, de Wendy Wunder.

M'esperava un argument diferent. Potser una mica més dramàtic, però ha resultat ser una història amb humor   per dissimular una mica la situació trista que vivia la protagonista i la seva família.

La Campbell viu amb la seva germana petita (Perry), la seva mare i l'amic de la mare a Disneyworld, a Orlando (la seva mare i el seu padrastre treballen de ballarins al parc). Ja fa temps que té càncer i tots els metges la donen per perduda, però hi ha algú que li recomana que vagi a viure a Promise, un poble que fa miracles. Ella no creu pas que sigui veritat, però per provar-ho tampoc li passarà res.

Així que arriben a Promise, coneixen un noi, l'Asher, que els ofereix una casa enorme i sense haver de pagar-li res (primer miracle?). De seguida fan amistat amb ell i a mesura que va passant el temps la Campbell fa amics, treballa en una clínica veterinària, s'enamora... en fi, aprofita per fet tot allò que li agradaria abans de morir. Està decidida a ser feliç per la resta de la seva vida. Fins i tot sembla que l'estada en aquell poble misteriós li va bé per millorar la seva salut.

No hi ha gaire més per explicar, doncs el llibre només parla de la vida i els problemes d'aquesta noia. Ella no està gaire esperançada, és racional i al principi creu que a Promise hi perdrà el temps. A vegades sembla una mica antipàtica amb la gent que la intenta ajudar, però quan es queda sola es veu atemorida i feble. Tot i això, li acabes agafant afecte.

L'Asher, que també és un personatge important, és molt amable i carinyós i fa el que pot per ajudar mare i filles.

El desenllaç i el final de la història és el que havia de ser.

És un llibre bonic, que emociona. En el fons una mica trist, però sense fer-se insuportable gràcies als seus molts punts divertits que el converteixen en una novel·la fresca i diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar el teu comentari!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.