dimecres, 19 de setembre de 2012

Just Listen


Editorial: Maeva young, 2012
En castellà

Just Listen és el primer llibre de Sarah Dessen que he pogut llegir i espero que no l'últim, doncs m'ha ENCANTAT. Feia molt de temps que me'l volia llegir per la sinopsi, però no m'he trobat el que esperava. Sincerament, no sé què m'imaginava que seria però aquest llibre m'ha sorprès (positivament) i el recomano de tot cor.

Annabel Greene sempre ha tingut una vida perfecta: fa de model, té amigues i una família que l'estima... això fins una festa que se celebra on un malentès destrossa la seva relació amb la Sophie, la seva amiga. Aquest problema no s'explica clarament fins al final. Durant el llibre, l'Annabel diu "sí, com que va passar allò...", "la baralla que vam tenir..." i això manté la intriga al llarg de la història.

A més a més, la seva germana Whitney té un trastorn de l'alimentació molt greu i tota la família pateix per ella.

Quan se li ha desfet tota la seva vida, no està contenta amb la seva feina de model, està sola i li fa una por terrible parlar del que va passar coneix a l'Owen, que té la mala fama de macarra, i al principi li fa por però a mida que el coneixi descobrirà que és un noi totalment sincer (per lo bo i per lo dolent) i té una obsessió malaltissa amb la música (i no música normal, perquè és ben rara). Ell li farà veure que ha de poder explicar els seus problemes perquè si s'ho guarda tot al final explotarà.

La protagonista i l'Owen m'han agradat molt. Cadascú veu la vida d'una manera molt diferent i malgrat això, es fan amics i l'un ajuda a l'altra amb els seus problemes i viceversa.

Les germanes de l'Annabel, la Kirsty (la gran) i la Whitney (la mitjana), són també les dues amb personalitats oposades: la primogènita és extrovertida i alegre i la del mig és tancada i molt important per la història, doncs en ella es basa el segon argument.

En fi, que tots els personatges es fan estimar, la trama és elaborada i enganxa molt i el missatge és molt bonic.

D'aquesta autora també vull llegir Una canción para ti, que té com a protagonistes principals en Dexter i la Remy, secundaris a Just Listen.

P.D.: Fa uns quants dies  que me'l vaig acabar però amb el cole ja se sap...

4 comentaris:

Moltes gràcies per deixar el teu comentari!