dilluns, 26 de desembre de 2011

El codi Da VinciEditorial: Empúries, 2003

Em fa molta il·lusió poder parlar d'aquest llibre, i encara més poder dir que me l'he llegit, perquè considero que aquesta obra mestra de Dan Brown és imprescindible per a qualsevol lector.
Al principi, quan sentia parlar d'El codi Da Vinci, pensava que seria un d'aquells totxos en els que no s'entén res, de cap manera m'imaginava que seria una novel·la, no sé per què. Però quan em vaig llegir el text de la contraportada, vaig saber que m'agradaria. És aquest:

Robert Langdon, un professor de simbologia religiosa de la Universitat de Harvard que és de visita a París, rep una trucada inquietant a mitjanit a l`hotel. Algú li comunica que un vell curador del Louvre ha estat assassinat a dins del museu i que s`ha trobat una xifra misteriosa al costat del cadàver. Quan el professor Langdon, assistit per una brillant criptògrafa francesa, Sophie Neveu, intenta treure l`entrellat d`aquest misteri, descobreix amb estupor tota una sèrie de pistes amagades en les obres de Da Vinci, unes pistes ben visibles per a tothom però enginyosament amagades pel pintor.El misteri es complica quan Langdon descobreix que el vell curador del Louvre pertanyia a una societat secreta de la qual també havien format part Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo i el mateix Da Vinci. Langdon sospita que està resseguint les traces d`un secret de transcendència històrica, un secret enormement revelador i perillós a la vegada. Al llarg d`una persecució frenètica, Langdon i Neveu topen amb un poder sense rostre que s`anticipa als seus passos contínuament. Si no aconsegueixen desxifrar el trencaclosques del laberint en què s`han ficat, el secret de la societat de Sió s`esvairà per sempre.

Ha resultat ser una complexa història de suspens i misteri, en la que no et pots perdre ni un detall, ja sigui d'algun persontage com les accions que realitzen. Crec que dóna una lliçó important de cultura, està molt ben documentada i al final del llibre veus que tots els enigmes que s'han anat presentant al llarg del llibre estan relacionats d'una manera sorprenent i molt enginyosa.
Us asseguro que no us en penedireu si us submergiu amb ganes en aquest gran trencaclosques.

Bon any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per deixar el teu comentari!